Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон

Alles was nicht oder nur begrenzt mit Pflanzen zu tun hat...
Antworten
Jennabiart

Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон

Beitrag von Jennabiart »

Колись я була переконана, що зварити гарний бульйон неймовірно важко. Те, що виходило у мене зазвичай перетворювалися на каламутну рідину з сумнівним ароматом, а яловичина виходило жорстким. Саме через це я обмежувалася напівфабрикатами, хоча дуже хотіла про ідеальну ароматну, золотаву та прозору страву, яку подавали в ресторанах.

Прорив стався, після того як я випадково відкрила веб-сторінку masterdoma.vinnytsia.ua. Там було стільки всього цікавого! Переглядаючи кулінарні знахідки, я побачила той найголовніший — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Щоправда я зосередилася виключно на бульйоні, базова основа став для мене кулінарною істиною.

Дію я за таким алгоритмом:

1. За рецептом з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Воду використовувала виключно холодну, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Нагрівала вміст на сильному вогні. І тут найголовніше — видалити піну, що утворився. У минулому я пропускала цей крок, і страва не мала прозорості.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, до стану ледь помітного булькання. Вкинула цілу цибулину, корінь моркви, лаврушку, перець горошком і сіль. Томила страву протягом трьох годин, накривши каструлю.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. Він виявився кришталево чистим, з приємним золотавим кольором і неймовірним духом, що вся квартира наповнилася затишком.

Відтоді я варю його регулярно і з великим задоволенням. Це ідеальна основа для різноманітних перших страв, чи просто самодостатньою стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли зачерпую ложку з готового бульйону, я згадую той самий сайт, завдяки якому я пізнала магію простої, але справжньої кулінарної магії.
Antworten

Zurück zu „Offtopic“